Peter van den Akker

Twee zeefdrukken

In de herfst van 2020 tijdens het ontwerpen van beide prenten vroeg ik mij af: wat is de invloed van deze tijd, hoe verhoud ik mij tot anderen in deze periode en mensen tot elkaar, vooral wat doet het met mij persoonlijk? Tijdens het maakproces was ik in gedachten bij Matisse die op het laatst van zijn werkbare leven min of meer in afzondering leefde. Met al zijn beperkingen werkte hij vanuit zijn bed met knipsels en maakte collages. Toch straalt zijn werk veel positiviteit en vrolijkheid uit

Onze wereld is opeens veranderd, wij kijken naar elkaar of wij stuk voor stuk gevaarlijke objecten zijn. Het benaderen van de ander gaat niet meer spontaan, er zijn bedenkingen vooraf. Er flitst van alles door je hoofd. Niet alleen mensen onderling hebben er last van, ook onze relatie met dieren en natuur is anders geworden

Mede hierdoor wilde ik het collageachtig werken benadrukken met de bladeren, mensfiguren, dieren en gebouwen; deze zijn uitgeknipt en verlijmd op de zeefdruk achtergrond, de gelaagdheid is een metafoor voor de wereld van nu

Distance in 2020 (After Matisse)
Zeef en foam-druk, collage | Eigen druk Beeldmaat: 28 x 35 cm | In lijst: 40 x 50 cm | Oplage: 10
Papier: 300 grams Somerset Textured papier, zijde wormpapier en inkt
Distance in 2020 (Into the silence)
Zeef en foam-druk, collage | Eigen druk Beeldmaat: 28 x 35 cm | In lijst: 40 x 50 cm | Oplage: 10
Papier: 300 grams Somerset Textured papier, zijde wormpapier en inkt

Beeldmaat: 28 x 35 cm.In lijst: 40 x 50 cm

Wandobject van porselein

Amfora Couple 2018
Wandobject 30 x 12.5 cm | Oplage: 10

Zoektocht day in day out

Oeuvrecatalogus Zoektocht Day in Day out
2018 – 1978

Voor meer informatie over mijn werk kunt u kijken op mijn website www.petervandenakker.nl